Sunday, June 16, 2013

never-ending list!


heard that some toys shop at times square are moving soon, hence there would be DISCOUNTS on toysss!  (moving floor je sbenarnya). so right after lunch at amcorp semalam (sempat pow hubby satu action figure shanks), we headed to TS.

just a note, i've started collecting saint seiya. they're too pretty i cant handle it. read a few of the comics back in school, although i like the story, the arts are a bit of a turn-off (macam initial D, storyline bes gile, kereta dia lukis lawa giler, tapi part dia lukis orang agak fail). 



lawa macam shit.

so we went to the 3-4 shops in TS, and i've got this as a wedding present :D thanx sayang! dah lama giler stop beli toys sebelum kawen sbb tight budget, so bila jumpa balik revoltech evangelion, aku jadik undesicive gile tatau nk pilih yg mana satu, so aku pilih yg paling mahal since husband nak banje. plus, ade 20% off, so memang murah lagi compared to kalo beli kat mudah.my or lowyat.net.

on the other hand, saint seiya (yang aku nak) are expensive, so pasni carik online je la kot. BIB pun BIB lah. 

husband tgh sedih sbb banyak tf dia in list. metroplex 3, hercules dia nak lagi 1, henkei 7, genesis lah, botcon whatsoever lah yang takkan habis. all the best baby~ i'll support u and tolong kalau boleh, buat masa ni i tolong tengok, ok?

hubby loves to do reviews on his tfs, posted them in transmy fb and forums. last year i suggested that he posted his reviews on blogspot, and now he brags about how he took only 6+ months to chase over my 3+ years pageviews. which is not fair. his blog is a general tf reviews blog; collectors from all over the world would go about;- mine is personal, chitty chatty emo WOMAN's blog that not even close friends would read. so the pageview differences are invalid.

right now we're still busy rearranging the room. finally managed to prepare space for some ikea's detolf, so nanti boleh la display eva, seiya, and a small amount of hubby's huge tf collections. one thing about being a collector, he said, never count the inventory. nanti nangis. (aku penah terfikir, bagus gak husband aku suka kumpul toys ni, nanti kalau takde duit boleh la aku curik satu pastu jual. tapi cepat je dia bgtau aku, bila takde duit, jual eva dulu. sampai hati).

masa tgh kemas2 rak buku and stuff, baru aku perasan our comics collections range from misteri naga to stupid recent shoujos yang adik aku tak stop2 beli. one piece amik satu shelf, conan amik lagi satu. yg lain2 boleh campur sbb volume x melampau banyak. tapi sayang, most of them x complete. 

aku ada satu wish ni, maybe one day bila aku dah kaya raya, aku boleh bukak cafe or studio tempat melepak yg orang boleh datang minum2, makan ringan2 yg aku reti masak, and baca komik or novels. aku bgtau hubby aku nak carik balik volume yg x complete tu, hubby cakap boleh la kumpul sikit2, tapi lagi bagus bila da ade rumah sendiri nanti sbb skang xde space pun nak letak. ni ade list komik yg aku nak cari slow2. boleh je beli kat tora aman or comics house, tapi kalau korang ada & nak jual kat aku murah (part yg aku belum ade), bgtau la yer :p

dragon ball
dragon quest
sailormoon
gs mikami
penjelajah jojo
pencak nujum
gto
doraemon
superkid
dr black jack
remaja psikometrer eiji
H2
katsu
captain tsubasa
yuyu hakusho
jengking merah
feel 100%

and some english version mahal nak mampos kne beli kat borders or kino:-

pluto
monsters
20th & 21st century boys
dancing policeman
happy!
astroboy
ouran kokou host club
nana
vagabond
drifting classroom

..and anything by naoki urasawa, junji ito, osamu tezuka & kazuo umezu. *nanti aku updet list and letak kat sidebar.

friends are also asking for fridge magnets and drink coasters, in which aku tgh restock sebab remainings from wedding pun dah habis. i will hand drawn all of them, and after finishing them all, i'll start opening for commission. i'll post the handiworks later :D

note:-
*all photos are googled. phone aku kong, so tak dapat amik gamba sangat skang.
*BIB - BACK IN BOX
*MISB - MEANT IN SEALED BOX.

*baca komik hongkong online http://www.i-komik.com/


june 2013.


14 comments:

  1. Gila aaa laki bini minat figurine.. wkwkwkw... aku cuma ade 5 bijik jer Transformers Leader Class.. Kalau boleh aku nak beli Macross Valkyrie tapi memandangkan sekarang minat aku beralih ke motor, yang ini kemudian lah kot.. koh koh koh

    Owh, aku pun tengah slow slow kumpul balik GS Mikami dengan Dragonquest dari Comic house

    ReplyDelete
    Replies
    1. macross sangat mahal x mampu..and aku xde emotional attachment kat macross sbb the only anime macross aku tgk zaman macross plus je dulu, tapi bila tgk bbdk lain beli, mmg sangat cun

      ahaha bila da start motor, bakal lagi berhabisan la ko

      bes kan. kalau beli straight dari CH cam mahal, aku nk carik used punya (cheapskate) :p

      Delete
    2. Serius mahal gila Macross... dapat sebijik pon aku rasa dah bersyukur dah.. wkwkwkw...

      itu hari aku jumpa orang nak let go dia punya koleksi Dragonquest. Entah kenapa masa tue benak plak tak nak sambar. sekarang dah menyesal.. hua hua hua

      Delete
    3. dragon quest bes, aritu kat kedai2 second hand books kat amcorp pun ade gak komik2 lama, nk kne kumpul balik la sikit2 :)

      Delete
  2. hoho i have some of the manga yg ko nak tu, but i'm keeping them mehehee... haih doraemon banyak dah kena makan anai2 though, kena buang... there goes my kenangan manis zaman skolah :'(

    zaman uni aku kumpul manga ranma1/2 n kindaichi, ranma kena rembat 2 bijik oleh budak mana ntah satu hostel masa tu... citttt >:v

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, pelukis ranma 1/2 / inuyasha (takahashi rumiko) antara top payers tax kat jepun, aku penah baca kat kreko

      tadi membe aku ade bgtau kat mudah ade jual full volume dragon ball for RM100. aku nak start cari la :D

      Delete
    2. sou sou, Takahashi Rumiko sensei wa erai onna mangaka san desu, kaya raya atas hasil manga n animasi beliau :D

      oh kat mudah.com? kiyotsukete ne, got a few scammers there...

      Delete
    3. yup, aku x folo inuyasha, just baca ranma. she's one of the top ranked mangaka..

      haik! i'll be careful, thanx! :D

      Delete
    4. hehe aku pun x folo inuyasha, just layan ranma1/2 sbb mmg story plot n characters dia gila menarik n hilarious, tak bosan XD

      ranma1/2 ada live action movie, just watched it the other day OMG sugokku omoushiroi desu XD

      Delete
    5. best? nak carik ah. x penah lagi aku buat review manga n anime, nak try buat sekali nanti :D

      Delete
  3. Aku minat figure..juga
    tapi tak dikudratkan untuk memiliki :)

    Dulu mungkin takda duit
    Tapi la ni ada duit pun fikir banyak kali.. at last memang tak beli..
    Sekadar admire je la.. mungkin dah ditakdirkan begitu..
    jadi biarla sekadar minat..

    Anyway apasal i-komik dah tak update2..

    p/s: tengah muhasabah diri mencari apa lebih penting dari yang penting..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku mmg dr dulu kumpul, tapi sekarang fokus on certain je la, dulu semua aku sapu :p

      tak updet? tak sure, aku pun baru tau web ni, tgh layan dendam kesumat ngan alam perwira :D

      Delete
  4. wah..dah kawin ko himes. semoga bahagia dunia akhirat. :D
    btw husband ko gila banyak collection. boleh buka kedai nih. :D

    mecha

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin...thenx mecha! hahaha masalahnya dia masuk kedai dia yg tak bole berenti nak beli kang

      Delete