Thursday, June 27, 2013

ramblings, one year after.


borak2 ngan husband aku pasal komen seorang tanpa nama kat satu blog ni. dia cakap, sesapa yg tak kenal running man tu ketinggalan zaman & katak bawah tempurung. bahawasanya kita rakyat malaysia patut berbangga sebab artis hebat camtu sanggup mencemar duli datang malaysia (ok yang ni aku exaggerate).

ofcoz, komen budak2 camtu orang tak heran pun sebenarnya, saja je ambush.  

ada membe2 baik aku kpoppers tegar. diorg jenjalan kat korea, organize events, pegi konsert. membe aku yg terer graphic, buat poster & badges.
bila kpop kena kutuk kaw2 (siap kena baling ngan sampah masa konsert), sedih diorg. ada sekali kena kutuk dengan teruknya kat twitter (ngan membe2 kitorang jugak) sampai yang sorang ni buat separate account; satu akaun untuk ber-kpop-an dan satu lagi akaun 'menjalani kehidupan biasa'. 

aku perasan bebudak yang suka kutuk2 ni biasanya lelaki; contohnya membe2 aku & laki aku. kutuk general tu bese la, tapi aku tak setuju bila diorg start aim to individual level. dah twitter tu memang tempat meroyan, sukati minah tu la. kalo x suka:- unfollow. tapi cam x bes la kan unfollow sebab memang tujuan follow pun sebab nak tengok member ko tu meroyan kutuk bos atau mende2 personal yang tak appropriate untuk dia tulis kat fesbuk; tapi dia nak jugak tulis kat alam maya (i.e. bagitau orang) so dia pun tulis la kat twitter atau blog (lalala~~)

so nak mengutuk tu pun mende sihat tapi jangan la sampai membe tu siap kena buat akaun lain. macam mecha_praline cakap, setiap orang ada mende yang diorg minat. kalo nightwish datang malaysia buat konsert pun aku nak tiket first row (hint: hubby, hubby, hint, hint).  

tapi bila kpopper tegar tu mempertahankan running man dia dengan buat statement yang aku dah exaggerate kan kat atas tu, silap besar la.

aku tengok running man, memang la best tapi xde la bila mamat yg sorang tu datang malaysia aku rasa nak gi klia terjerit2. agak2 la korang ni pun. even kalo takuya kimura datang pun aku nak gi amik gambar pun malas.

kalau miyazaki hayao tu lain citer. ghibli studio kat jepun, aku sanggup pegi (hint: hubby, hubby, hint, hint)

bes lagi gaki no tsukai woi! mentang2 la gaki no tsukai tu pakcik2 tak hensem yang tak buat plastic surgery, korang tak amik tau pun. double stended korang ni.

***

by the way, hadiah2 giveaway dah sampai. tenx kepada:-



check out all those cute handmade wedding props & door gifts, she's taking commissions too! 

*malam tadi buat sup ayam resepi plain, dah guna dah rempah ratus dalam jar doorgift tu :)




dah dapat dah headphone, sound bes :D tenx a lot!

since husband aku dah ada headphone kat opis, aku bawak g opis aku, earphone lama pass kat membe. jangan pasni kne rembat dah la.

***

*sekarang tengah berhutang fridge magnet + drink coaster commissions & requests daripada kengkawan & fellow bloggers. even fridge magnet dilla haritu aku kena buat balik, sebab pakai salah sealer. aku sembur ngan clear acrylic without coloring the coaster, turns out surface dia jadik cokelat gelap & x lawa. should have used glass / matte sealant instead. im terribly sorry!*


*sketch sketch*


*additional ones, images googled and printed*

*kueh tanya apsal tak lukis lelaki? aku tak reti. kau baca x shoujo? popuan dia lukis bapak lawa. tapi lelaki, dia just tajamkan mata, panjangkan hidung, tukar rambut. aku pun camtu la lebih kurang, unless time lukis tu aku refer gamba lelaki macho. nak wat caner.. dulu aku kipas-susah-mati sailormoon, wahaha*

*cradle of filth da masuk singapore, metallica bakal. what next? what next? (hint: hubby, hubby, hint, hint!)

***

happy one year anniversary azran hazim abdul wahab, last yer on this date kita tengok brave kat midvalley, malam tu kita pekena sup jakarta kat sk. pastu kita confess2 awww sweet. malam kang kita gi makan tempat best2 eh? ok bai.  :p 

28th june 2013.


31 comments:

  1. Replies
    1. haa?agreed ngan yg mana satu?

      Delete
    2. ooppss... agreed part twitter tu.. mmg tempat meroyan so ske hati org tu nk meroyan apa2.. & yg slalu kutuk lebih2 k-pop ni lelaki.. huhu

      Delete
    3. haha agak aa.. ade sekali aku meroyan sepanjang malam kat twitter, jadik bahan hiburan membe2 aku

      Delete
    4. hahaha.. meroyan tu normal.. x meroyan x berseri hidup..

      since ko pandai melukis,, lukis la Kyo (Fruit Basket) my 1st love tuu.. :P

      Delete
    5. hahaha aku anti clamp la...

      Delete
  2. Oo..sya sgt sukawatak lelaki dlm komik2 anime jepun..sgt hensem..tinggi...my prince charming...

    lukisan hime cantik2..minat melukis..tapi bakat tu kurang..lukis org lidi..sya mampu..wuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau minat melukis teruskan je, jangan sesekali berenti :)
      thanx for dropping by!

      Delete
    2. Baik..sya akan berusaha hime...:D

      Welcome.

      Delete
  3. hahahha... betul.. aku selalu tengok kpopper selalu kena kutuk kat Twitter. Tapi dunia Twitter nie, kalau tak faham selok belok dia, mau kau meroyan sengsorang kena bash. Aku tak join bash orang, tapi aku suka perati cara kpopper retaliate bila kena kutuk... boleh berlarutan dua tiga hari punya cerita. hua hua hua

    Aku minat Takeru Satoh semenjak Kamen Rider Den-O. ok. Sajer jer bagitau. koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok gak bila diorg retaliate. tapi kengkadang rasa cukup2 la..aih

      the only kamen rider yg aku tgk = suria baja hitam :p

      Delete
  4. aku setuju yang suka kutuk fans kpop nih ramainya lelaki. sebab aku pun suka jugak kutuk masa mula-mula dulu lah. tapi taklah sampai kutuk bab personal attitude, akhlak dan iman apa bagai. paling tak bleh belah jenis mamat kutuk minat orang guna hujah agama. macam gampang jer aku rasa. contoh klise, "kpop datang sanggup bersesak sesak habis duit, dah tu kpop kena hina sanggup pertahan, bila nabi saw kena hina tak pulak nak pertahan". adoi...macam lah dia tahu peminat kpop tu tak pertahankan nabi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam konal je ayat tu mecha hahahaha. btw hime congratz for ur one year anniversary...

      Delete
    2. haha bese la, the heart wants what the heart wants.

      trimas nub!

      Delete
    3. baru aku perasan noob. lol :D

      Delete
  5. ...kau baca x shoujo? popuan dia lukis bapak lawa. tapi lelaki, dia just tajamkan mata, panjangkan hidung, tukar rambut.......dulu aku kipas-susah-mati sailormoon, wahaha*

    LoL!!! siyes aku tergelak, sib baik x smpai tahap guling2 hahah XD

    p/s: owh sup ayamku dimention juga di sini, terharu jugak aku kerana anda telah mencubanya, hime-chan~ :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. komik shoujo gila aku tak boleh baca. lukisan serabut sangat, kotak panel pun main langgar je. adik perempuan aku siap kumpul komik sailormoon tapi aku tak boleh nak baca...

      Delete
    2. aku zaman skolah rendah ada baca 1 shoujo tu, candy2 tajuk dia... mmg mcm hime describe tu la haha tu yg aku tergelak sakan tuh... sailormoon aku tak pernah layan, cardcaptor sakura n fruits basket lak cousin aku punya la suka, tp aku tak layan gak 2-2 anime tu... mcm takda elemen yg kasi org hooked, lukisan comei frilly2 stuff n story plot agak dull (pendapat aku ja la)...

      Delete
    3. adik aku nyer shoujo mengalahkan komik2 yg aku n abg2 aku kumpul dari kecik. aku baca shoujo bila aku rasa nak 'bacaan ringan.' then again, ade gak matured shoujo yg bes, gaya penceritaan lebih terkesan ngan kehidupan kita. lukisan pun better. usually matured shoujo yg macam ni dr taiwan n korea

      Delete
    4. plain, aku br tau sup ayam tayah tumis bawang pakai minyak wakaka

      Delete
  6. tak baca shoujo..rasa macam tak pernah nampak...tu citer pasal romancekan...kalau laki bace tak macho lah..haha..

    tapi ada juga baca oh my goddess rasanya - bertukar jantina tu...

    kueh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ade je shoujo yg bes, kena pandai cari. tapi bese kalo shoujo tu banyak porn, mangaka dia lelaki :p

      Delete
  7. Japan dah tak kenakan visa, tak remeh sangat dah nak gi jejalan sane... so apa lagi, Tokyo Ghibli Land ni ikimasho yoo~ mehehee~ XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, nak kena buat pasport baru, yg ada logo camera kat kulit depan dia, baru bleh excuse visa hehe wee tanoshimi da ne! XD

      Delete
  8. siapa la x minat korea.xth la manusia apa2..tp tu hak memasingkan..sy memang peminat tegar running man..serius!!

    alhamdulilah dh sampai door gift..siap awak masak sup..heheheh...thanks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, penah la minat sekejap dulu tgk drama korea, sama macam dulu suka giler tengok citer jepun. sekarang dah tak tengok tv so dah tak follow up sgt muvi2 baru

      yup, tenx ^_^ boleh buat 2-3 round lagi tu, banyak rempah awak letak :)

      Delete
  9. Waaa...cantikkkknyaaaa.....like x 10000...

    ReplyDelete
  10. Apahaaaalll aku cam kenal watak2 dlm entry ni. Hahahaha.


    Lama gile dowh tak baca blog ko. In fact aku br catch up ngn cite kawen kau. Haha

    All the best anne. Mari berdoa bersama2

    ReplyDelete
  11. Apahaaaalll aku cam kenal watak2 dlm entry ni. Hahahaha.


    Lama gile dowh tak baca blog ko. In fact aku br catch up ngn cite kawen kau. Haha

    All the best anne. Mari berdoa bersama2

    ReplyDelete