Thursday, November 21, 2013

akak ipar aku (sebelah hubby) baru lepas deliver end of last week. bila tgk baby tu rasa x sabar2 nak tgk peluk cium baby sendiri.

tapi bila fikir after habis pantang, kena start keje balik, kena anta baby gi umah org / nursery, jumpa baby bila dah petang / malam, rasa takpe la baby duduk lama2 dalam perut, senang nak jaga & bawak gi memana.

last week demam teruk, disebabkan asek bersin & batuk yg teruk, hubby ajak gi scan baby. syukur baby oke je, cuba dah kurang bergolek2 & melenting2, ruang da makin sempit. doktor suruh jaga2 bila batuk2 tu sbb tekanan tak baik untuk baby. akak aku cakap by 5 months (dalam 2 minggu lagi) dah boleh rasa baby start tendang. actually patutnya dah ada rasa sikit2, tapi aku seorang yang tak peka, sebab tu husband aku risau aku dok tersadung tergelincir dan macam2 lagi. bila nak merasa baby gerak2 tu, nak letak tangan kat area mana atas perut pun aku tatau.

gender lom nampak lagi. aritu macam boy, arini macam girl. nama dah ada. tapi nama yg hubby pilih untuk baby girl, aku cakap senyap2 dulu, after dah register baru bagitau orang. kang ramai bising kang, wahaha.

nov 2013.


7 comments:

  1. bestnyaa..bila sy nk jadi mcm awak dear..nk rasa baby dlm perut..ameen..moga sy ada rezeki itu

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah, didoakan untuk awak jugak :) gambare!!!

      Delete
  2. hime-chan~ please take extra good care of yourself neee!! kiyotsukette yo~ (">3<)~

    ReplyDelete
  3. cantik bunga tangan tu..serius...awak nk sgt tengok awak pregy skang ni..letak la gambar sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha dah besar weh.. siap kne sound lagi ngan doktor.entry seterusnya nanti letak.

      Delete
  4. Baby..

    safely deliver eh..
    bila due?

    pasal lelain tu semua orang menghadapainya jadi semoga Allah mempermudahkan urusan kalian.. :)

    ReplyDelete