Wednesday, January 1, 2014

selamat tahun baru~


colleague aku buat 3d printer sendiri last year, now dah siap pasang and berjaya print. aku still lagi lom siap aku nyer modelling weapons etc etc nak suh dia print untuk figures aku. anyway, he's starting to sell some products, meh aku promo salah satu yang aku rasa menarik:-


boleh letak atas meja opis atau deco umah. aku buat as magnets. ada macam2 lagi design tapi dia lom bagi lagi, nanti aku updet. kalo nak hantar design sendiri pun boleh, nanti dia customizekan.

*****

badak hampir siap. aku buat time tgh menunggu husband aku atau tengah melepak, tu pasal lambat siap. kalau kat umah memang aku x buat. prefer berileks2 ngan hubby je. 




aku suka giler buat cross hatch shading ni. since aku memang pemalas dan selalu buat keje tak siap, aku opt out untuk sketch pakai aceo format, 2.5" x 3.5". kecil & senang nak manage :)

selamat tahun 2014. sebagai orang yang bekerja takde mende sangat pun new year ni, just like another day. except that 1 jan cuti makanya kitrg laki bini lepak umah tido + mengemas. sebab last week straight 5-6 hari teman orang brunei shopping drpd pagi sampai malam, so semalam memang kitorang flat giler la. then again it's our yearly activity and tu la masanya aku nak gi bandar untuk bershopping ataupun usha2 barang, sebab kalau kak lyla x datang, memang takdenya aku nak gi jalan TAR atau butik kat bangi untuk cari tudung, baju, atau skirt. paling2 aku gi artfren, artfren, artfren.

nak kemas umah bersih2. disebabkan ruang tengah tempat aku letak barang2 melukis/kraf bersepah giler, last2 aku kosongkan satu almari supaya boleh buang rak tu, save space (dah kopak dah pun almari tu). semua komik kat atas rak aku dah masuk kotak. dapat 2 kotak besarr so aku pun pelik ape la yang adik beradik aku buat ngan hidup kitrg selama ni. then tengok pulak hubby aku masukkan TF dia dalam kotak, 3 kotak besar x muat, dalam bilik ada lagi berkotak2, ada lagi yg display atas meja dan bertaburan atas lantai. so aku pun wonder ape la yang husband aku buat ngan hidup dia selama ni.

resolusi tahun baru? jadi isteri yang baik dan cantik, anak yang baik dan kaya, ibu yang reti jaga baby. sebab sebelum ni anak sedare aku timang2 je, berak kencing muntah sume aku campak balik kat mak bapak diorg. wakaka.

jan 2014.


6 comments:

  1. Thanks for accompanying them, bby. Happy New Year to you, let's us have a better year than before!

    ReplyDelete
    Replies
    1. a lot had happened since i met u again in 2012. thank you very much!

      Delete
  2. Haaaaaaaaapppy new year pretty momma ! :) semoga semua resolusi tahun barumu mnjadi nyata

    psst : thank you very much for " the " tips and advice , it helps me a lot :) wieee

    ReplyDelete
    Replies
    1. heppiiii new year, nice new blog. eh tu rahsia, shhhhh :p

      Delete
  3. waaah, rajin giler + kemas inking and shading badak tu, sugoi~ ^^
    btw, happy 2014, and may all your wishes come true, hime-chan~ ( >w< )

    ReplyDelete
  4. first time lawat sini. sblm ni da biasa tngk artwork kat dlm group We Love Art.

    ReplyDelete