Monday, February 25, 2013

illustrated fridge magnets


spent the weekends illustrating some handmade fridge magnets.



will add on the magnet once they completely dry.

feb 2013.


6 comments:

  1. waaaaah how how? liquid apa yg mcm glue tu? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. just buat illustration atas kertas and letak epoxy untuk seal. kalau rasa liquid epoxy susah, bole pakai epoxy sticker beli kat ebay, tapi glue dia x elok sangat

      pastu tampal atas kertas keras, gunting ikut bentuk and lekat magnet kat belakang. tu pun beli kat ebay, kat kedai mahal :p

      Delete
    2. ohha dah agak mesti steps dia something like that rite... hehe, liquid epoxy eh, ada melibatkan proses pemanasan dan pencairan bahan pepejal ka? atau beli terus dlm keadaan liquid? menarik menarik, tak penah try... ni kalo hadiah as birthday present ke jual kat deviantart ke leh jadi side bisnes yg fun... fun hobby+beneficial :D

      Delete
    3. beb, kalau nak senang n kurang leceh, pakai epoxy sticker je, ada macam2 size kat ebay. liquid susah sket, unless ko letak dalam bekas or bottle cap.

      menarik idea tu, aku skang buat aim nak add on doorgift :)

      ada magnetic sheet yg ko tampal then potong ikut bentuk. tapi aku pakai bulat yg biasa tu, stronger :)

      Delete
  2. Wah epoxy sticker eh..
    dah boleh bukak kedai ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha dapat idea drpd blogger2 lain :D

      Delete