Friday, April 5, 2013

coaster sketch


commissioned by a friend:-




will color her this weekend.

originally a coaster sketch, but i'm thinking to turn it into fridge magnet instead.

what do you think? :-\


april 2013.


16 comments:

  1. huh kalo bab detailed drawing/sketch, mmg ko terra la Hime :D

    btw i just received my new 12.1" slim graphic tablet today, bought on ebay ($75 only, pen pressure sensitivity 1024, not so different from intuos 4 which is 1028)... am gonna get back to digital arts soon yeeehaaa~ XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. detailings tu ikut rajin or tak rajin je beb, tak susah sgt pun..

      oh dem oh dem bagi aku link.. nak beli gak........... oraits cepat lukis komikkk :D

      Delete
    2. eh aku ingat ko da ada intuos 4? hehee memula aku nak beli intuos 4, skali ternampak list graphic tablet yg lain, skodeng dulu specs...pehtu tros teberkenan sama itu SLIM 12.1" TABLET, murah pun murah, compatible sama windows xp plak tu, so aku rembat la :p

      Delete
    3. Aku ada bamboo,tu pun pen hilang huhu..okeh nak ushaaa

      Delete
    4. Plain tolong review sket tablet tu..tangan aku dh gatal nih

      Delete
    5. uih kalo aku ada bamboo tp hilang stylus dia, aku beli je stylus baru... heheh

      still trying to get the hang of using my new tablet, lama dah x conteng pakai tablet... tadi sje conteng2 via ArtRage n photoshop, ok la boley tahan best (rasa agk janggal sbb 1st time lukis pakai tablet saiz besar 12.2", tangan kena banyak gerak2 hahaha... tp kalo ko suka tablet besar ok la)... skang aku tak dak idea best lg utk komik, nnt ada aku up short comic strip yg aku lukis pakai tablet :p

      Delete
    6. sensitivity dia ok x? tu la stylus x beli2 lagi, lagipun kat umah tgh xde laptop, adik aku amik bawak gi uni dia.

      skang banyak lukis manual je. pas kawen insyaAllah nak start balik digital. nanti review k tablet ko! :D

      Delete
    7. sensitivity dia ok la, cpt je pick up command n stroke, better than my previous tablet... yg ni bleh detect smpai 1024 pressure levels, (intuos 4 yg glamer tu bleh detect smpai 1028 levels - aku baca specs info die on ebay)... nak review kat blog cam segan lak sbb stakat ni aku cuma penah guna 2 jenis graphic tablet jer, brand genius yg kecik tu and slim 12.1" tablet yg aku baru ada ni... nak buat comparison pun cam level noobie abis kekekeke :p

      Delete
  2. hime ko ada buat drawing commission tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depends on hasil.bila membe request aku buat (kalo rajin),tapi tgk la kalo aku rasa hasil tu layak aku nk caj,aku caj.besenya aku bg free je sbb rasa x layak hahaha

      Delete
  3. cantiknya...

    sy kagum dgn org yg pandai melukis sbb sy tgn kayu..lgsg xberseni..

    thanks sudi jd my follower..jemput2 tgglkan jejak kaki yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenx for the visit, enjoyed your blog :)

      Delete