Wednesday, May 15, 2013

conteng-conteng


didnt draw that much, didnt read that much. tgh agak busy buat preparation.

semalam azran penat sangat, call2 tak bangun. so aku pergi opis dulu naik cab (biasa azran pick aku kat umah and drop kat bts), breakfast aku tinggalkan kat atas kabinet kasut luar umah. lupa ada momo mamau meme mimi mumu dan segala apa2 la kucing kat rumah tu. by the time azran sampai umah untuk amik breakfast, sandwich dah kne makan. kucen2 tu siap bukak tupperware lagi nak makan sandwich chicken ham + cheese.
"serius rasa nak tendang sekor2." kata azran yg menyayangi binatang. sori sayang, patut letak dalam beg..

keje tgh hectic, colleague aku yg lead projek kena pegi vienna nex week untuk present paper, so aku terkontang kanting nak setel mende2 yg belum setel. paper aku x start tulis lagi. patent pun walaupun dah lepas internal, co-inventor x agree lagi. barang2 kne source sendiri, vendor letak harga 6x ganda sampai aku rase nak bukak kampeni sourcing. kat steelcase dulu buat memang mechanical design semata2, sourcing ade org lain buat, skang sume benda carik sendiri, google becomes my best fren (tapi hari2 masuk lambat. pukul 9.30 aku tertunduk2 dari satu kubikel ke kubikel yg lain, menyorok dr bos untuk pegi ke meja. dulu aku selalu kutuk fai sbb dtg lambat, skang aku senyap je la).

petang2 dah jarang hujan. so berjaya la aku spend some time beriadah dengan cara berjalan kaki dr opis ke lrt bukit jalil. tak jauh, sejam je. sebab bila ade kedai aku singgah beli eskrem. bila ada bangku aku duduk menikmati keindahan alam (padahal pancit). pastu bila azran amik kat bts, pengsan dalam kete.

haritu aku ada tulis pasal berat aku dah naik, seluar tak muat, etc etc. tapi pastu aku jaga makan and banyak minum air and banyak berjalan so skang seluar da boleh pakai. skang aku tgh nak makan banyak balik, sbb seluar dah terlondeh dan pipi aku dah start cekung gile. women never satisfy eh?

bila plan2 ngan azran weekend ni nak buat apa weekend tu nak pegi mana, baru perasan kitrg tinggal 2 weekend. satu untuk balik kuantan test baju, satu lagi untuk setel last minit punya benda (such as food testing, beli katil, singgah keje kawen sedara, etc2)

the third weekend from now will be the wedding.


16 may 2013.


6 comments:

  1. Taihen isogashiso ne hime-chan.... ganbatte! :D
    ko specialize bahagian R&D ka? teamwork musti power baru cpt setel setiap phase... ohh aku dpt imagine mcm mna keadaannya, yoshhh genki de ne! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. last time aku buat product development..so aku buat mechanical engineering semata2. now r&d, sume kene buat sendiri la dr a to z, huhu

      Delete
  2. lar dah selamat ke :)
    Tahniah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh sabtu ni insyaAllah.. doakan ye :)

      Delete