Sunday, December 29, 2013

ang ang ang, tot-temo dai-suki, dorae~mon....


bear & kak lyla's annual visit to malaysia. sessions of yumchars, jalan2, muvi, dan shopping2. yang suami mencari tf so boleh ditinggalkan bersama encik hubby, yang isteri mencari tudung,baju,beg etc etc yang aku sangat sedia membantu.

lukisan badak yang x siap2

bbdk transmy

melawat ahsoon




pegi doraemon 100 gadgets exhibition kat viva home shopping mall. boleh berhenti kat rapidkl lrt miharja pastu jalan kaki dan naik tangga berbatu2. kalau malas drive je la. entry rm25, kids rm15. kalau tinggi ko kurang drpd 90cm, free :)





part ni agak boring, unless ko dapat teka semua gadget yang ada kat dalam pameran tu.









some diorama & wall paintings, bole amik2 gamba. for some reason ade sikit rasa sedih kat dalam tempat nih. memori dowh.




bole gak amik gamba dalam bilik nobita (keluar drpd laci meja dia) ngan ada lagi satu scene ngan nenek nobita. tapi kne bayar untuk print gamba. sekeping rm25.


part aku paling suka. some artworks, tak banyak. aku rasa original sketch atau original printed kot, sebab ada dialog yg ditulis ngan pensel.




tak sure watercolor atau digital tapi lineart memang sangat kemas!



printed dialogues tu ditampal.

*UPDATE* aku tunjuk gamba ni kat seki-san, dia cakap original sketches. mahal dia cakap, aku rasa dia pun nak beli kalo ade depan mata. dia suka kumpul original anime celluloid ngan original comic pages.

last sekali main game ngan merchandise. sekeping token rm2. hadiah dia ade soft toys ngan bantal dalam rm20+++. so kalo ko  dah main dekat sepuluh game x menang2 gak, beli je la.

ada kuih dorayaki kat cafe, sekeping rm5. cokelat sedap, peanut x try. red bean ok tapi muak sikit sbb roti dia memang dah manis. banyak lagi merchandise tapi aku x usha sbb overpriced.

basically kalau datang setakat amik gamba atau bawak anak jalan2 ok la untuk rm25. tapi kalau nak main atau beli mende2 lain, sila bawak duit extra banyak2 :p

dec 2013.


8 comments:

  1. all time faveret aku..memory gila..

    dapat baca ending dia yang fan buat lagi rasa terharu dan macam dah selesai dah episod doraemon ni..

    #kartunster

    ReplyDelete
  2. nak tgok perut awak..x nampak pon.geram plak x nampak perut awk..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade tuh..da 6 bulan, da besar ke depan, ke tepi x sangat, hehe

      Delete
  3. tak tahu kenape, aku rasa Doraemon paling lekat kat hati... walopon yang kisah Doraemon habis bateri lepas tue Nobita belajar pepandai tue sebab nak betulkan Doraemon tu cuma doujin, tapi sangat sangat terkesan di hati... koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku baca balik mende tu malam td. berair mata aku, huhu

      Delete
  4. oh aku imagine pintu sukahati tu warna merah... huhuu, demo tanoshiso ne :3

    btw, Selamat Tahun Baru 2014! Akemashite Omedeto Gozaimasu~ ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun!

      selamat tahun baru plain!! :D

      Delete